Hacking

Det er kun nødvendigt at læse denne tekst hvis man spiller hacker.

Der er to typer hacking, lukkede systemer og åbne systemer. Man vælger som hacker at specialisere sig i enten lukkede systemer (en cracker) eller åbne systemer (en uploader).

Derudover skal man som hacker have noget udstyr og begge hacker typer, skal have et cybernetisk hacking implantat (dette tæller som 2 cybernetiske implantater, da den er mere avanceret). En cracker skal have et keyboard som kan sluttes til de systemer der skal hackes. En uploader skal have et sæt virtualreality googles (som off-game er et par 3D briller som det kendes fra 3D TV og 3D biografer), som bruges til at lave en scanning, så hackeren kan lave et avatar i Matrixen.

Cracker
Lukkede systemer, det vil sige fysiske ting man kan lægge hånd på og som er lokale, fx elektroniske dørlåse, videokameraer og lokale computere, androider, robotter og o.l. Derudover kan en cracker også om programmere, dekryptere tekster med de rette kodeord og hacke musikken i Neon Rain natklubben, storskærme mm.

Hackingen foregår ved at man kobler sig på den ting man gerne vil hacke og bruger tid på det og alt efter hvad man gerne vil hacke og hvor sikkeret tingen er imod hacking, vil det tage x-antal tid. Denne tid kan sættes ned med koder, som man får i spillet.


Uploader

Åbne systemer, er Matrix, megacorps, nyheder på TV stationerne o.l. En uploader kan kun hacke i Matrix da det er et åbent system. Derudover kan en uploader tale (chatte) med en AI og få svar på diverse spørgsmål, alt efter dens viden.

At hacke i Matrix gøres ved at en hacker, scanner en person med sine “reality goggles” (3D briller) og uploader den information til computeren, hvor Avataren kan bekæmpe sikkerhedssystemerne, såsom firewalls og anti virus programmer (NPC´er), imens hackeren, forsøger at få gruppen længere ind i systemet, til jeres mål. En hacker kan ikke hacke Matrix alene, da denne har brug for hjælp til at holde sikkerhedssystemerne på afstand, imens han hacker videre derinde.

OBS: Man skal inviteres af en arrangør for at bruge en ESR bane.