Racebeskrivelser

Racebeskrivelser ud fra Japansk folklore
Yokai er overnaturlige væsner fra den japanske mytologi, som ofte har dyriske træk. Yokai er en fællesbetegnelse for disse overnaturlige væsner. Alle Yokai har spirituelle egenskaber, en offensiv og en defensiv. 

Læs mere om Yokai under “racer” i settings beskrivelsen “need to know”, hvor der står, hvordan de kom ind i vores verden, hvad der skete, og hvor længe siden det er. Der står også noget i Settings beskrivelsen “nice to know” under “Den spirituelle verden”.

Alle yokai er selvfølgeligt individer med forskellige personligheder og karaktertræk. De har samme basale behov som mennesker, de går på arbejde, er mere eller mindre sociale og har hobbyer ligesom alle andre.

Yokai føler sig dog til tider draget i visse retninger på et helt fundamentalt plan. Selv den modigste og mest ærefulde oni har voldsom trang til at lægge sine fjender i baghold. Hvor meget den enkelte yokai er i sin yokainaturs vold er forskelligt og afhænger blandt andet af månen og stjernernes position, hvor yokaien befinder sig, hvad årstid det er, hvad der er i nærheden og mange andre faktorer.

Alle Yokai racerne, har en kropsdel på sig, hvor deres spirituelle kræfter sidder. Dem er der skruppelløse folk, som vil betale mange penge for at få fat i, til eksperimenter og lignende. Mister en Yokay først denne del, vil den for altid have mistet sin mulighed for, at komme i kontakt med den spirituelle verden.  

Læs mere, om hvad deres spirituelle evner kan, i reglerne.


Oni
Onier er som udgangspunkt store, stærke og udholdende. Deres hud kan være alle farver, men de mest almindelige er blå, rød eller grøn hudfarve. Mange onier har også spidse hjørnetænder, både i overmund og undermund, men det ikke alle. Da de store tænder er enormt upraktiske, er der flere der filer dem af. Onier har mindst et horn på hovedet, selvom mange har flere horn der stikker op gennem deres vilde strittende hår, som er næsten umuligt at tæmme med en almindelig kam. Oniers spirituelle evner sidder i deres horn.

Onier er ofte meget stoiske og har tendens til at nyde at observere. De er ofte brutale eller ondskabsfulde, men de kan også have en beskyttende rolle og gør brug af deres fysiske fremtoning eller styrke, idet de er overnaturligt udholdende og tit også stærke. De kan nyde at jage mennesker og store dyr for jagtens skyld men også beskytte husstande mod skadelige mennesker eller andre Yokaier. Oni’er finder typisk arbejde, der giver dem mulighed for at udleve deres indre yokai-følelser og de er derfor gode til deres arbejde, hvad enten det er som bodyguard, udsmidere eller flyttemænd.

Oni’er har en forkærlighed for stumpe våben som, køller, baseballbat eller jernstænger. Selvom mange af dem bærer skydevåben er det mere som statussymbol end for at kunne flashe deres skydevåben som en trussel – de trækker dem sjældent. Deres naturlige reaktion vil oftere være at gemme sig eller ligge i baghold end at svinge med knytnæverne.

Kostumekrav: De skal have en anden hudfarve og de skal have mindst et horn og vildt hår.

 

Tengu
Tenguer har et rødt ansigt (huden) og som unge er de mere fugleagtige med vinger og rovfugleøjne. Deres næse er lang, og jo ældre de er, vil vingerne blive mindre og næsen længere og længere. Det er i deres vinger deres magiske kræfter sidder, derfor gemmer de dem ofte under tøjet.

Tenguer er naturligt intelligente og listige, når de vil tage eller opnå noget. De er gode sværdkæmpere og de holder deres taktik meget tæt på kroppen, så andre ikke lurer deres teknik. De kan blive meget jaloux, hvis en modstander er bedre til at kæmpe end dem. Det vil nage dem, hvis de ikke forsøger at lære fra den dygtigste modstander (ikke nødvendigvis direkte, man så stjæle teknikken). De opfattes ofte som forfængelige, arrogante og stolte.

Tenguer tiltrækkes af det sofistikerede, hvor de nyder god vin og generel finkulturel underholdning. De er også ofte godhjertede, så derfor ses de både som de få ærlige betjente og i suppekøkkener for de fattige. Tenguer der lyver, svindler og gør andre ondt for egen vinding, har enormt dårlig samvittighed og hjemsøges gerne af mareridt. Denne del af deres yokainatur kan undertrykkes med overbevisning eller stoffer.

Tenguer kan ofte findes på slagmarken, som taktikkere og strategier, men også på slagmarken, da de har et godt syn og dermed er gode til at ramme. De har derfor stor viden om krigskunst og lader sig sjældent påvirke af krigens følger.

Kostumekrav: Rød eller orange hud i ansigtet. Ung: Du skal have et fuglenæb og vinger (hvis gemt under tøjet, da en bule på ryggen). Gammel: Du skal have en lang næse i samme farve som huden.

 

Kappa
De har skællet hud der rangerer i farverne gul, grøn og blå og på deres ryg har de et skildpaddeskjold (kan ikke tages af). Kappaer en fordybning oven på deres hoved, hvori de bærer vand og mister den for meget vand fra sit hoved, forsvinder dens spirituelle kraft og forbindelse til den spirituelle verden.

Kappaer finder ofte en simpel og uforklarlig glæde i brydningssporter som sumo eller wrestling. Selv den fornemste og stiveste jakkesæts klædte kappa kan, på en lidt våd aften, ende med at brydes med tilfældige andre kappaer på åben gade.

Kappaer er stolte, og de bliver derfor nemt fornærmede. Mange af dem har faktisk tendens til en direkte besættelse med høflighed og vil nøje studere, hvor dybt folk bukker for dem, og om de ellers opretholder alle de høflighedsnormer, kappaen bilder sig ind bør opretholdes.

Hvis kappaer føler sig fornærmet, føler de samtidigt et brændende behov for at tingene når balance – altså at fornærmelsen gengældes, nogle gange med forfærdelige følger.

Måske derfor ses kappaer ned på som ballademagere og drillepinde, og at deres narrestreger spænder fra det relativt uskyldige, som f.eks. at kigge op under kvinders kimonoer til de mere ondskabsfulde som fx kidnapninger, tortur af dyr og i sjældne tilfælde kannibalisme.

Kostumekrav: Huden skal være farvet gul, grøn eller blå. Derudover skal du enten have et synligt skildpaddeskjold på ryggen, som ikke kan tages af eller have en bule på ryggen under tøjet. Væsken på hovedet, skal være repræsenteret eller dækket af en hat.

 

Kitsune
De har lys hud og pelsede ører (dine egne ører skal være skjult), der sidder højt på hovedet. De kan også have spidse tænder i over og undermund, men ofte filer de dem af. De har også fra fødslen af en hale og de kan have op til ni rævehaler, en for hvert 100 år de er. Deres magiske kræfter sidder i deres haler og jo flere af dem de har, jo mere kraftfulde er de (antal haler har ingen betydning i spillet).

Kitsuner er som udgangspunkt gode og ofte tro vogtere og følgesvende til både venner og elskede, men de kan også være drilagtige eller ligefrem ondskabsfulde. De forsøger at holde deres løfter og stræber efter at tilbagebetale enhver tjeneste. De bruger ofte deres snedighed til, at vildlede eller forføre folk med fortællinger, så de opnår deres mål. De kan også bruge dem til at hævne sig over folk, der har gjort dem uret.

Hvis en kitsune eller deres familiemedlemmer bliver udsat for dårlig behandling, da vil kitsunen tage hævn over denne, enten ved at få dem til at gøre tåbelige ting, såsom at opføre sig “tosset”, f.eks rende rundt og hyle som en ræv, gøre fjollede ting, være urimelige eller uenig med andre i alt. Hvis en kitsune derimod er medlem af en menneskefamilie, da kan de bringe dem lykke og velstand eller ruin over familiens fjender.

Kostumekrav: Du skal have hvide ører og mindst en hvid rævehale.