Regler og evner

Rollespil frem for regler

Vi foretrækker rollespil frem for regler, men det er ikke alle situationer som kan afgøres tilfredsstillende. I de fleste tilfælde lader vi jer spillere afgøre hvad der sker i spillet ud fra regel om ”frihed under ansvar” og ”fair play”, hvilke kort sagt betyder at det er jer som bestemmer hvad konsekvenserne af en handling ender med, hvis der ikke findes en regel. Eks. findes der ikke regler for nævekamp eller at slå folk bevidstløse, og i en sådan situation, må man rollespille sig ud af den. Reglernes opgave er at give mulighed for at rollespille de situationer ens rolle ender i, hvor der skal findes ud af om man har succes eller fejler i sit fortærende, eller situationer hvor man skal afgøre hvordan handlinger har indflydelse på hinanden. Dette omfatter som regel en eller form for konflikt fx kamp, men kan også være hvis ens rolle udføre magi eller prøver at helbrede en person.

Kan du, så kan du – med få regler

Vi har lagt vægt på et meget åbent regelsystem, som hovedsageligt ligger vægt på at det du kan i virkeligheden er det din rolle kan i spillet. Dog er scenariet  sat i et fantasy univers hvor magi, teknologiske vidundere og andre overnaturlige elementer findes som ikke kan forklare/bruges, uden regler der fortæller hvordan de fungerer. Til dette har vi lavet vejledende regler.  

Hvilke evner har min rolle?

Vi lader det være være op til hver enkelt spiller hvad din rolle kan. Vi opfordre jer til gengæld til, at ens rolle har en profession med et forholdsvis klart billede af hvad din rolle kan og ikke kan. F.eks. kan en lægekyndig sikkert behandle sår, sygdomme og gifte. Dette betyder ikke at den lægekyndige kender alle nicher af sit fag, ej heller at han/hun kan finde eller fremstille medicin. Overvej at det skaber mere spil mellem rollerne, at flere skal bruge deres evner for at opnå et mål.

Livspoint (LP)

Man har flydende livspoint. Alle Karaktere har 3 flydende livspoint og det er ikke muligt at få flere livspoint. Det er muligt at blive mere hårdfør, hvis man bære rustning, har adgang til et artefakt, som gør en mere hårdfør eller medicin som midlertidigt kan forøge ens modstandskraft. Man starter med 3 livspoint og kan kun få 2 ekstra livspoint fra andre kilder (magi, urter og artefakter), altså i alt max 5 livspoint.

 

Lægekundskab, Helbredelse og død

Sådan genvinder du mistede LP (Livspoint).  

 • En fuld nats hvile giver sig alle dine LP tilbage
 • Du kan lave let aktivitet, som ikke er fysisk eller psykisk anstrengende og genvinder du 1 LP hver 2. time.
 • Du kan besøge en lægekyndig.
 • Du kan drikke et ekstrakt af helbredende urter.

Kommer du på 0 LP, besvimer du efter ca. 3-5 sekunder, men du dør ikke af det. Efter noget tid kommer du langsomt til bevidsthed igen (du bestemmer selv hvor lang tid du er bevidstløs). Du er svækket indtil du har genvundet mindst 1 livspoint.   

Lægevidenskab

Det er op til jer der spiller helbredere og lægekyndige hvordan i helbreder jeres patienter, men tænk i en kombination af middelalder metoder og simple moderne teknikker. Dvs. vaskefade, forbinder, save, urte, salver mm.Det tager en lægekyndig ca. ½  time at få en patient til at genvinde 1 livspoint. Den lægekyndige kan også vælge at kurerer en patient for en sygdom eller neutraliserer en gift i en person. Patienten skal være i nærheden af helbrederen og forholde sig forholdsvis i ro.

 • Hvis man bruger medicin “Læge Salve” (Opskrifte 2 under urter og alkymi), så tager det kun en ca. 15 minutter at få en patient til at genvinde 1 livspoint, kurere en sygdom eller neutralisere en gift.

Forgiftet eller syg

En person som er blevet forgiftet eller syg, er svag og kan ikke lave hårde fysiske eller mentale aktiviteter, indtil man er kureret eller gifte eller sygdommen er ude af kroppen, som tager ca. 2-3 timer. I tilfælde af at man skal reagere på en specielt måde når man er forgiftet eller syg, så vil man blive informeret om dette, ellers så finder man blot på nogle symptomer selv.

Kan min rolle dø?

I spillet kan ens karakter kun dø hvis personen der spiller rollen ønsker at rollen dør. Man kan ikke dø på anden måde.  

 

Kamp og Sikkerhed

Vi vil helst se seje og episke kampe, så giv hinanden mulighed for at skrige af smerte, komme med de berømte sidste ord, så en kamp bliver mindeværdig. Selvom ens karakter har meget på spil i en kamp, spiller vi for sjovt så husk almindelig fornuft og hensyn. Sker uheldet, så stop kampen og sørg for at den anden er ok, før I fortsætter med kampen og rollespillet.

Våben

Der er tre kategorier af våben i spil: Nærkampsvåben i form af latex og buffer våben, skydevåben i form af nerf-guns og buer der max trækker 25 pund. Gældende for alle våben er at de giver 1 i skade, uanset våbentypen og skal godkendes i et våbentjek før spillet.

Nerf-guns

 • Du må kun bruge nerf-guns som kan skyde et skud af gangen, ingen semi automatiske eller fuld automatiske nerf-guns er tilladt.
 • Du må max have 10 nerf darts med ind i spillet, da vi gerne vil underbygge at de er sjældne.
 • Efter kamp er det i orden at samle sine bruge skud op og genbruge dem – rollespil fx at du får lavet nye skud hos en smed, opfinder eller alkymist.
 • Nerf guns må gerne være moddet til at kunne skyde længere/kraftigere/hurtigere/mere præcist så længe de vurderes sikre ved våbentjek, samt bruge forskellig type amo.
 • De skal være malet til at passe i settingen (gammel og slidt er et plus)
 • Ingen modifikationer på amomonisation er tilladt.
 • Hvis du er i tvivl om din nerfgun er for farlig til scenariet, så er den det nok.

Rustning

Det er muligt at bruge forskellige typer rustning, og alt efter hvor stor en del af ens krop er dækket og hvad slags rustning man har så kan det give 1-2 rustning point. Rustning kan være forstærket tøj, panser mm. Det er en kombination af udseende og materiale som rustningen bliver vurderet ud fra. Rustnings point betyder at du kan ignorer 1-2 point skade, alt efter hvor god rustning du har. Dette vurderes ved våbentjek før spillet

Guidelines

 • Hvis halvdelen eller mindre af kroppen er synligt dækket, giver det 1 rustning point.
 • Hvis mere end halvdelen af kroppen er synligt dækket, giver det 2 rustning point.
 • I kamp er rustning point det første som bliver ramt.
 • Hvis en rustning er blevet skadet eller ødelagt i løbet af en kamp, virker den ikke igen, før den er blevet “repareret”. Du skal rollespille, at du bruger noget tid in-game på at reparere den eller at en anden reparerer den. Det tager ca. 1 time.

 

Artefakter, Magi og Teknologi

Magi

Der findes folk som kan bruge magi, disse er ofte druider og enkelte væsner. Magien er inddelt i 2 kategorier: Ritualer, som druider og trænet folk kan bruge/lave og Artefakter, Som alle personer kan bruge. Ritualer tager tid at udføre og kan teoretisk set gøre alt. Artefakter kan udføre nogle enkelte effekter

Effekter i spillet

Det er muligt at blive ramt af forskellige effekt i spillet. Nedenfor er beskrevet de effekter som du kan møde i spillet. En effekt er vejledende. Hvis det giver godt rollespil og omstændighederne er til det, kan man reagerer en smule anderledes. F.eks. Hvis du bliver påvirket af frygt og flygter, men samtidig ser din bedste ven falde, så kan du godt stoppe og hjælpe ham med dig.

Dette er de mest almindelige effekter. Skulle du blive udsat for en anden effekt, fx fra et urte ekstrakt, lægekundskab eller lignende, vil den der er ansvarlig for dette kunne informeret om effekten. Tiderne for effekten er vejledende så gør det der giver det bedste rollespil for alle.

Sygdom og gifte

En person som er blevet forgiftet eller syg, er svag og kan ikke lave hårde fysiske eller mentale aktiviteter, indtil man er kureret eller gifte eller sygdommen er ude af kroppen, som tager ca. 2-3 timer. I tilfælde af at man skal reagere på en specielt måde når man er forgiftet eller syg, så vil man blive informeret om dette, ellers så finder man blot på nogle symptomer selv.

Frygt

En person eller væsen peger på dig og siger i en bydende tone “Frygt”. Du bør så bevæge dig hurtigst muligt væk fra personen og vil være under denne effekt i ca. 5 minutter.

Paralyse

Et væsen eller person peger eller berører dig og siger bydende “Paralyse”, som betyder at du ikke kan bevæge dig eller tale mens det varer. Du kan stadig tænke, føle og se, men ikke gøre nogle fysiske handlinger. Dette varer i ca. 5 minutter.

Charmerer person

Et væsen eller person peger eller berører dig og siger bydende “Charmere”. Du bør nu føle dig behageligt tilpas i dennes nærvær. Du er ikke forpligtet til at gøre som denne siger, men vil opfatte det der bliver sagt som kom det fra en ven. Du vil kæmpe og forsvare denne, men ikke bringe dit liv i overhængende fare. Effekten vare ca. ½ – 1 time.

Hypnose

Et væsen eller person peger eller berører dig og siger bydende “Hypnose”. Derefter beskrives en handling som så skal udføres. Handlingen skal kunne udføre inden for ca. 1 times tid. Herefter aftager virkningen

Lyseffekter

Nogle steder, objekter eller væsner udsender så kraftige vibrationer og følelser at personer i nærheden ikke kan lade være med at blive påvirket. Disse effekter kommer til udtryk ved forskelligt former for lys, som beskrevet nedenfor. En viljestærk person, som eks. er drevet af kærlighed eller stærkt venskab, har dog til tider kunne handlet mod deres impulser (Lys effekten) og har gjort heroiske handlinger.

Grønt Lys

Hvis du ser grønt lys bliver du tiltrukket af det og vil gerne være i nærheden af det væsen eller sted hvor lyset kommer fra. Når du er kommet i nærheden af lyset, vil effekten langsom fortage sig over en kort periode på en 10-15 minutter eller til du bliver udsat for fysisk skade.

Rød Lys

Hvis du ser rødt lys bliver du overvældet af frygt, baseret på hvor langt det røde lys er fra dig. Hvis det røde lys er langt væk bliver du bare ængstelig og ville ikke turde bevæge dig mod det, men hvis det røde lys er tæt på kan du gå i panik, flygte, gemme dig og gøre alt for at komme væk fra det.

Ritualer

Nogle personer har lært, at udføre ritualer hvor de kan trække på magien i verden. De kan derfor gøre ting som ingen andre kan. Teoretisk set kan en personen udfører stort set alt, hvis de ved hvordan man skal gøre det. Hvis man ønsker at gøre noget, som ikke er beskrevet nedenfor, så kontakt GM Bunkeren.

Det er op til hver Ritualist at bestemme hvordan de vil udforme og udføre deres ritualer, men jo bedre effekter og jo flere personer som hjælper med at udfører ritualet, jo større chance er der for et positivt udfald. Det tager minimum ca. 10 minutter at lave et ritual.

Værn

En Ritualist kan skabe en mur, bur eller cirkel af magi som man ikke kan komme igennem. Det skal være en synlig grænse, fx af grene eller sten, lagt i en ubrydelig form.

 • Ritualet holder lige så længe som Ritualisten ønsker det, men for hver ca. 5 minutter der går mister Ritualisten 1 livspoint.
 • Behøver ikke en GM godkendelse.
Rense Dæmonisk Sår

Dette ritualer lader en person rense et Dæmonisk sår, så det kan helbredes på normal vis.  

 • Kræver at den som modtager ritualet “Rense Dæmonisk Sår” indtager drikken “Rense Dæmonsår” (Opskrift 8 under urter og alkymi)
 • Behøver ikke en GM godkendelse.
Uddrive Dæmon

Ritualisten kan uddrive en dæmon fra et væsen som er besat, som så forlader dennes krop.

 • Kræver drikken “Uddrive Dæmon” (opskrift 9 under urter og alkymi).
 • Kontant GM bunkeren ca. 30 timer før du vil gøre dette.

Artefakter

Der findes objekter fra en svunden tid, nogle af disse objekter indeholder mægtige kræfter som alle kan bruge. Et artefakt fortæller automatisk hvordan det fungere efter en person samler det op og koncentrerer sig om denne (læses på tilhørende lamineret kort).   

 

Urter og Alkymi

Der findes planter og urter som har magiske effekter. Hver for sig er deres effekter begrænsede, men i hænderne på kyndige personer kan disse blive til potente eliksirer,  livgivende medicin og magiske drikke. Disse urter er:

 

Hvordan finder jeg en Urt i spillet?

Vi har ude omkring i området stillet grillspyd op, hvor der hænger laminerede kort, disse kort symbolisere de forskellige urter man finde i spillet. Når man finder en urt, så “plukker” man den ved at tage den fra grillspydet.

 • Når du har plukket en urt, tager du både grillspydet og urtekortet med dig, begge dele skal afleveres i GM Bunkeren efter brug, så vi kan sætte dem ud i spillet, så du kan finde dem igen.
 • Når en urt er plukket, skal den bruges inden for ca. 30 minutter, mens den stadig har sin magiske effekt. Den kan laves om til en eliksir, medicin eller drikke. Hvis man ikke bruger urten inden for tidsrammen, så mister urten sin magiske effekt og skal aflevere i GM bunkeren.

Hvordan laver jeg drikke i spillet?

For at lave en blanding af urter kræver det 2 forskellige urter, som så blandes af en alkymist til en effekt. Det tager min. 5-10 minutter at blande en eliksir, drik eller lave medicin. Hvordan du rollespiller dette er op til dig. Når du er færdig med at lave eliksiren eller drikken tager du en tom flaske/beholder og putter drikken i.

 • Mængden man skal drikke er op til alkymisten, men det skal være noget som ikke er giftigt eller ulækkert, vi foreslår farvet vand evt. med smag fx saftevand  eller The.
 • Du bør skrive på flasken hvordan drikken virker, i tilfælde af du ikke er til stede når den drikkes.

 

De 10 opskrifter i spillet er:

Mod (Opskrift 1)

Indtageren bliver modig og kan vælge at lade være med at flygte hvis han ser Rødt Lys eller bliver udsat for evnen Frygt.

Varighed: ca. 15 minutter

Urter: Kongelilje og Blodbær  

 

Læge salve  (Opskrift 2)

Denne eliksir lader en lægekyndig kurere en persons sår hurtigere. Eliksiren kan kun bruges af en person med kendskab til lægevidenskab, dvs. en helbreder.

Urter: Kongelilje og Sørose

 

Jernhud (Opskrift 3)

Indtageren får +1 livspoint så længe drikken varer.

Varighed: ca. 15 minutter

Urter: Kongelilje og Solurt

 

Forgifte (Opskrift 4)

Personen bliver overvældet af smerte som bliver mere og mere intens. Efter ca. 15 minutter kollapser personen og bliver bevidstløs. Efter lidt tid vågner personen op svækket og kan ikke gøre noget fysisk eller mentalt krævende, de næste par timer eller til denne modtager lægehjælp. Kan kureres med Lægevidenskab. Husk at fortælle/giv en seddel til personen om hvordan effekten fungere/skal rollespilles

Varighed: ca. 15 minutter og så ca. 2 timer.

Urter: Kongelilje og Natteskærm

 

Ophæve Paralyse (Opskrift 5)

Denne drik fjerner paralyse fra en paralyseret person. Drikken kan ikke drikkes af personen selv, men skal gives til den paralyserede af en anden spiller.

Urter: Krydderløg og Sørose

 

Elskov (Opskrift 6)

Gør indtageren forelsket og tiltrukket af den første person som denne høre tale. Dette kan ophæves af drikken Klarhed. Husk at fortælle/giv en seddel til personen om hvordan effekten fungere/skal rollespilles

Varighed: ca. 15 minutter

Urter: Krydderløg og Solurt

 

Paranoia (Opskrift 7)

Indtageren begynder at opføre sig mere og mere underligt. I starten ser denne syner og høre stemmer, men kan stadig føre en samtale. Men efter nogle minutter er effekten så kraftig at personen har svært ved kende forskel på virkelighed og fantasi. Dette kan ophæves af drikken Klarhed. Husk at fortælle/giv en seddel til personen om hvordan effekten fungere/skal rollespilles

Varighed: Ca. 15 minutter

Urter: Krydderløg og Natteskærm

 

Rense Dæmonsår (Opskrift 8)  

Denne drik kombineres med ritualet Rense Dæmon Sår som gør, at en persons sår lukker sig naturligt igen. Er en ingrediens til ritualet Rense Dæmon Sår

Urte: Blodbær og Solurt

 

Uddrive Dæmon (opskrift 9)

Denne drik kombineret med ritualet Uddrive Dæmon gør, at dæmonen tvinges til at forlade en besat krop.

Urter: Blodbær og Natteskærm

 

Klarhed (Opskrift 10)

Denne drik fjerner effekten af drikkene Paranoia og Elskov fra en person.

Urter: Sørose og Natteskærm