Rollespil fremfor Regler

Til Neon Rain foretrække vi rollespil frem for regler, men det er ikke alle situationer som tilfredsstillende kan afgøres. I de fleste tilfælde lader vi jer spillere afgøre hvad der sker i spillet ud fra regel om ”frihed under ansvar” og ”fair play”, hvilke kort sagt betyder at det er jer som bestemmer hvad konsekvenserne af en handling ender med.
Hvis der ikke findes en regel, så er det op til jer spillere at finde ud af hvad der sker fx der findes ikke regler for nævekamp eller slå folk bevidstløse, så opstå sådan en situation, må man rollespille sig ud af den.

Reglernes opgave er at give mulighed for at rollespille de situationer, ens rolle ender i og som kan ende i en situation, hvor der skal findes ud af om man har succes eller fejler i sit forehanvende. ”Kan jeg hacke mig forbi et alarmsystem” eller ”hvor meget skade kan jeg overleve”, hvad sker der hvis jeg drikker et sovemiddel i min drink osv. Den bedste løsning her ville være, hvad giver det bedste rollespil og oplevelse for begge parter.