Kvinde kostume og modeguide

I TV-serien Miami Vice ligger fokus hovedsageligt på de to mandlige hovedpersoner Ricardo og James. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan være moderigtig som kvinde i dette 80’er univers. Nedenfor er der en simpel guide til, hvordan man kan klæde sig som kvinde i Miami Vice-universet. Brug det som inspiration, hvis du har lyst!

Stilarter
Pasteller, pasteller og atter pasteller. Selvom 80’erne var en farverig og bombastisk tid, var pasteller også et meget stort mode statement. Alt fra blå, pink, gul og grøn.

Stort hår, og hvad så? At have et puffet hår var et mode statement, næsten ingen 80’er piger eller kvinder kunne komme udenom. Hvis man ser på Gina Calabrese i Miami Vice serien, kan man nemt inspireres, da hun har det store krøllede hår.

Ren business! Det her er det modsatte af den farvebombe, som var 80’erne. Du er en kvinde og du har ting, der skal nås! Bekræft din dominans med skulderpuder i din blazer jakke, tilbageredt hår og blodrød læbesti. Og selvfølgelig capri bukser.

Hår
Husk: det er 80’erne! Mængden af hårspray og curlere var i en hel anden dimension. Hvis du vil lave det puffede puddel look, anbefaler vi, at du enten får fat i et krøllejern med stor omkreds eller curlere. Brug masser af hårspray, så det kan holdes oppe hele natten. Det rene look er også en mulighed. Her anbefales hårgele, for at få det stilrigtige ‘wet look’. Tag håret tilbage i en lav hestehale og brug en scrunchie eller et stort hårspænde.

Krøller var stort dengang. Men fladt hår, er også en mulighed. Bare husk, at gør det kruset, og hvis du har pandehår, så er det bare et plus! Korthårede piger er også heldige. Fashion ikoner, som Madonna beviste, at piger med kort hår var nogle af de mest sexede. Du kan holde det simpelt som Eurythmics eller du kan krølle det som Madonna.

Mode inspiration: Madonna, Paula Abdul, Caitlyn Davies (Miami Vice).

Kjoler
En fun loving pige har altid sin favorit kjole klar til den næste store ting! Kjoler i 80’erne var ofte farverige og puffede… ligesom alt andet i den æra! Spøg til side. Hvis du kan finde en kjole i tyl, akryl eller med masser af folder, er det fantastisk. Hvis du er heldig, kan du også finde en med skulderpuder eller puffede skuldre. Alle farver er acceptable
her. Hvis du vil sætte det op i gear, kan du også bruge fløjlshandsker, der på daværende tidspunkt fik sin renæssance fra 50’erne.

Er du ikke en festpige? Bare rolig. Til alle forretningsmøderne eller en rolig nat på den lokale sofistikerede bar, er den simple sorte kjole også en mulighed. En sløjfe bagpå, lave skuldre eller endda skulderpuder ville også være perfekte her.

Mode inspiration: Julia Roberts (pretty woman), Cindy Lauper, Lady Diana.

Skjorter/t-shirts
En pæn skjorte var et must have, for alle 80’er kvinder. Især hvis du er en forretningskvinde. De må ikke være for stramme. Faktisk var løstsiddende skjorter mere in end tætsiddende. Farver rangerede fra pasteller til simple hvide nuancer. Men detaljer var et essentielt element. Igen, skulderpuder, store knapper (gerne gyldne) og masser af ekstra stof detaljer.

T-shirts var selvfølgelig også populære. Du kan ikke gå galt med mave t-shirts. Du kan binde en knude foran og lave en masse huller. Statement t-shirts som ‘Choose life’ eller ‘Party Girl’ er også gode. Gå amok med farverne.

Mode inspiration: Jane Fonda, Joan Collins, Madonna.

Bukser og nederdele
I forbindelse med de androgyne modestatements, kom bukserne til kvinder. Alt fra Daisy Dukes til jakkesætsbukser. I Miami Vice var det specielt synligt. Khaki og jakkesætsbukser er båret af næsten alle kvinder i showet, sammen med en blazerjakke selvfølgelig. Hold dig til pastellerne eller simpelt hvid og sort. Slim fit bukser, var ikke rigtig en ting, medmindre du bevægede dig indenfor punk eller andre alternativer. Men leggins er en helt anden sag. Gå amok med farverne og invester i et par benvarmere ved siden af. Hvis du vælger en nederdel, kan du selvfølgelig gå med tyl i alle farver. Du kan også vælge den simple pencil skirt. Og glem nu ikke, at denim var THE SHIT

Mode inspiration: Joan Collins, Whitney Houston.

Sko
Mulighederne her er uden grænser. Høje hæle, gyldne eller sølvfarvede med et ankelspænde, kan du ikke gå galt med. Spidse tæer er også godt. Vælg pumps i neonfarver, hvis du vil lave, et mere farverigt statement. Loafers eller sportssko, som Nike eller Adidas, hvis du vil have noget mere komfortabelt. Og hvis du vil gå den alternative vej: Ingen kan gå galt med Dr. Martens eller converse sko. Knæhøje støvler er også godt, jo mere skinnende jo bedre!

Mode inspiration: Cindy Lauper, Madonna, Jane Fonda.

Tilbehør
Prikken over i’et på alle 80’er kostumer er tilbehør! Til dit hår: store hårspænder, scrunchies, ‘sæt på’ hår, hårbånd, sløjfer og svedbånd. Til alt andet: Svedbånd til dine håndled, store øreringe, dramatisk makeup (masser af blå og rød), plastik armbånd i neonfarver, masser af fingerringe, kors (enten små eller store) hatte (kasketter, blomsterhatte osv.) farverig neglelak, store taljebælter, strømpebukser i hudfarve, store solbriller

Mode inspiration: Alle sammen! (Det kommer an på hvilket look du vil have).