Mande kostume og modeguide

Tøjet i Miami Vice TV serien var en stor del af seriens succes. Den startede en mande modetrend. Mange supermarkeder i USA, havde endda sektioner med “Miami Vice” tøj. Effekten af moden kan stadig mærkes i dag og for mange definerer Miami Vice firsernes tøjstil. Seriens koncept for mode var, at “Holde sig opdateret med det nyeste inden for mode i Europa”. 

I denne guide vil vi gennemgå begge hovedroller i serien og bruge dem som eksempler, men også kigge lidt på andre karakterers tøj. 

Sonny Crockett

Crockett var seriens hoved modeikon. Han blev kendt for at gå med lyse eller hvide “sportsjakker” udenpå rundhalsede tætsiddende t‐ shirts (ofte pastelfarvede), med hvide hørbukser uden bælte og med loafers, eller hyttesko, som de kendes som på dansk, uden sokker. Han bar ofte mørke solbriller og var normalt ubarberet med hvad der er kendt som en “klokken 5 skygge”. Man kunne købe en barbermaskine, der lod 1 mm af skægget stå, for at efterligne ham. I dag virker en hårtrimmer glimrende til det formål. 

Ricardo Tubbs 

Tubbs bar ofte dobbeltradede silke jakkesæt, hvilket gav en skinnende effekt. Han havde ofte en lys skjorte på under jakken, eller en pastelfarvet rundhalset t‐shirt. Både han og Crockett var for unge og cool til at gå med slips. Tubbs var altid glatbarberet og havde et langt mere poleret look end Crockett. 

Begge hovedpersoner, og mange af seriens bipersoner, havde ofte åbentstående skjorter, så de viste masser af brysthår! 

 

Afslappet tøj i serien var hverdagstøj, der ofte ledte tankerne hen på stranden. Shorts, t‐shirts med krave og hawaiiskjorter var normale. Generelt var tøj, folk forbinder med sol, sommer, strand og palmer vigtige. Panama og Trilby hatte kunne bæres af alle. Mørke solbriller, som Ray‐Ban Wayfarer, kan også bæres af alle. Tøj ville ofte være hvide eller pastel, till tider sat sammen med et enkelt sort tøjstykke. 

Ældre folk i serien gik ofte mere konservativ klædt og havde ofte smalle slips på. 

Serien brugte også mere mærkelige og eksotiske former for påklædning, ofte bevidst for at skabe en humoristisk effekt, eller for, at vise, at karakteren var uden for normen. Dette giver spillerne en masse muligheder, for at gå amok i morsomme og mærkelige kostumer! 

Meget af tøjet i genbrugsbutikker er fra firserne, hvilket gør, at de er en glimrende måde, at finde billige kostumer til scenariet! 

Der er i dag artikler, blogs osv. dedikeret til seriens mode. Se mere her.