Planeterne

De vigtigste beboede planeter i vores solsystem

 

Jorden
Da er man begyndte at bosætte sig på andre planeter mistede jorden sin apeal som bosted. De fleste resurser var brugt op, arbejdspladserne flyttede til andre planeter og befolkningen begyndte langsomt at rejse der fra. Det nåede et punkt hvor der til sidst ingen mennesker var tilbage på jorden. Den galaktiske regering besluttede derfor at frede Jorden og gøre den til et stort reservat for alle Jordens dyrearter der var tilbage. I løbet af få år havde man fjernet alle bygninger og tegn på civilisation og jorden var dækket af skove, enge og lignende. De vigtigste historiske monumenter er bevaret i et stort museum der ligger i kredsløb om jorden men i dag er jorden et gigantisk naturreservat uden menneskelig indflydelse.

 

Månen
Som menneskehedens første koloni er den gået i forfald siden den først blev bebygget. Månens overflade er dækket af dusin vis af storbyer med skyskrabere på flere hundrede etager og slum i alle afskygninger. 99.8 % af månens befolkning lever langt under fattigdomsgrænsen og har store problemer med arbejdsløshed, kriminalitet, mangel på lægehjælp, forurening og urent drikkevand for bare at nævne nogle få. Alle byer er omgivet af gigantiske kupler der giver dem deres atmosfære og beskytter dem mod meteornedslag. Kuplerne er forbundet af et stort netværk af underjordiske tunneller hvor der kører hundredvis af tog på magnetiske skinner. Den eneste måde at komme til og fra månen på er, via den store rumhavn hvor massevis af skibe lægger til og tager fra igen hver eneste dag. Rumhavnen er som regel tæt pakket af mennesker der forsøger at skaffe sig hyre på et af skibene for at komme væk.

 

Mars
Mars kaldes også i daglig tale “Suburbia!. Det mest karakteristiske træk ved Mars er at planetten da den blev terraformet, primært byggede parcelhuse og villakvarterer. Nu, få hundrede år efter, er hele mars overflade dækket af disse forstadslignende huse. Alle essentielle nødvendigheder som vandværker, politistationer, brandstationer og dets lige ligger under jorden og er 100 % automatiseret og drives primært af robotter. Ligeledes bliver næsten alle offentlige funktioner som brandmandskorpset, politi, vedligeholdelse o.s.v. i praksis udført af disse automatiserede robotter.
Alle indbyggere på Mars tilhører middelklassen og selv de fattigste familier på Mars har mindst 2 flyvende biler og en enkelt robot til husarbejdet. Det er uhørt og ildeset selv at lave mad eller arbejde i haven. 95 % af befolkningen arbejder i en af de mange administrative stillinger i de mange kontorbygninger der ligger i kredsløb om Mars og Mars har på den led den højeste procent af offentligt ansatte i hele galaksen.
Firmaet Britannic Industries er leverandør af alle essentielle nødvendigheder der må importeres til Mars da planeten ikke selv har en egenproduktion af nogen art. Britannic Industries har bygget dusin vis af kæmpe indkøbscentre der tjener som eneste mulighed for indkøb, underholdning og sociale aktiviteter. De sidste 5 % af befolkningen der ikke har en administrativ stilling i kontorbygningerne der ligger i kredsløb har en administrativ stilling i Britannic Industries Mars afdeling.

 

Neptun
Neptun er en stor intergalaktisk gas mine der drives af Britannic Industries. Der høstes årligt uanede store mængder brint og helium der blandt andet bruges til fremstilling af rumskibs brændstof. Neptuns befolkning bor på store rumstationer der ligger i kredsløb om planeten da dens overflade er for varm til nogen form for bebyggelse. 60% af befolkningen arbejder enten med at høste gasserne eller på et af de mange bearbejdningsanlæg der ligger på Triton,  Neptuns største måne. De sidste 40% arbejder i de mange forretninger og service fag der er nødvendige for at et samfund kan fungere. Alle disse forretninger er ejet af Britannic Industries.

 

 

Uranus
Se besrkivelsen af Uranus

 

Merkur
Merkur er base for selskabet Mercury Mining som er galaksens største uafhængige mineselskab. Selskabet startede på Merkur og har siden spredt sig til en håndfuld planeter og asteroidebælter rundt om i Galaksen. Merkurs kerne er rig på jernmalm som bruges i fremstilling af de fleste forbrugsgoder der produceres. På Merkurs overflade er placeret store mineplatforme der både fungerer som bysamfund og minebase på samme tid. Indbyggerne på disse platforme henter, behandler og videresender jernmalm som sælges til andre industrier i Galaksen hvor af Britannic Industries årligt aftager op mod 65 % af al jernmalm der udvindes af hele Mercury Mining selskabet.

 

Pluto
Pluto og dens måner påregnes som en rede af pirater, slyngler og copyright brydere. Ingen organiseret indsats har på noget tidspunkt offiicielt koloniseret Pluto systemet og alle bebyggelser er bygget af skrotmetal fra ødelagte rumskibe og andre slags vrag.
Indbyggerne lever i en tilstand af anarki hvor de stærkeste regerer og hvor de må røve og plyndre for at overleve. Pirater har i over 150 år kapret handelsskibe og ført dem tilbage til Pluto hvor byttet er blevet delt. Alle forsøg på at rense Pluto for piraterne er endt i katastrofe da asteroider og improviserede miner har udøvet stor skade på alle angribere før resterne af dem er blevet sønderknust af de mange kanoner piraterne har taget fra de skibe de har plyndret.
Pluto er nu spærret af og systemet afpatruljeres konstant af Føderationens flåde men det lykkedes stadig med jævne mellemrum et piratskib at slippe igennem blokaden og tilbage igen. Indbyggerne lever usikre liv men ser et frit liv som mere værdifuldt end som slave af Føderationen eller et stort selskab og har i afsky for resten af galaksen omdøbt Plutotil Ny Tortuga. Et navn der ikke anerkendes af den Galaktiske Føderation.

 

Venus
I starten da Venus blev terraformeret og koloniseret vakte den ikke megen interesse. Den forblev tyndt befolket i flere hundrede år mens føderationen spredte sig til andre, efter deres mening, mere interessante planeter. For få år siden blev store mængder af guld opdaget og siden da har Venus ændret sig radikalt. Hundredvis af folk flokkedes til planeten for at grave guld i hvad der nu kaldes Den Galaktiske Guldfeber. Normalt bliver rettighederne til minedrift på planeter hurtigt sikret af dem der lander der først men da Venus allerede var koloniseret af Føderationen havde almindelige mennesker for første gang i århundreder muligheden for at eje deres egen mine.
Venus tiltrækker stadig mange håbefulde mennesker i drømmen om guld og rigdomme men kun få bliver rige mens andre lige finder guld nok til at kunne overleve. De fleste uafhængige miner på Venus sælger deres guld videre til Britannic Industries der til gengæld er leveringsdygtige i alt hvad minearbejderne måtte behøve af mad, alkohol, underholdning m.m.

 

Saturn
Befolkningen på Saturn er blandt de rigeste i hele galaksen og Føderationens hovedsæde er placeret ved Saturn. Hele befolkningen bor på store luksuriøse rumstationer på Saturns Ringe og lever et liv i rigdom og dekadent luksus. Filmstjerner, vigtige politikere og ejerne af de største firmaer har deres hjem på Saturn Ringe. Alle manuelle opgaver varetages af robotter og androider. Ingen almindelige mennesker vil nogensinde få råd til at bo på Saturn og selv om man har pengene til det kræver et ophold at man forinden skal godkendes af mindst 1 indbygger der siger god for en.